Συνάντηση καθηγητών στο Lisieux της Γαλλίας στο πλαίσιο
του προγράμματος «Jardin pédagogique/ gaspillage alimentaire»

Από τις 15 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Lisieux της Γαλλίας η πρώτη συνάντηση της ομάδας συντονιστών καθηγητών του προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ2 «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή Καλών Πρακτικών», με τίτλο «Jardin pédagogique / gaspillage alimentaire που υλοποιείται και στο σχολείο μας. Εκ μέρους του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν η υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος, κ. Σταθάκη Μαρία, και η κ. Ρόγκα Αγλαΐα, μέλος της παιδαγωγικής του ομάδας. Οι καθηγητές οργάνωσαν και συμμετείχαν σε εργασίες προετοιμασίας των κοινών δράσεων του προγράμματος. 

Αρχικά συνέταξαν και υπέγραψαν την αίτηση της χρονικής επιμήκυνσης του προγράμματος, αφού εξαιτίας της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε καμιά μετακίνηση κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Ακολούθως, συζητήθηκαν και ορίστηκαν οι ημερομηνίες των μετακινήσεων των μαθητών στα διαφορετικά σχολεία, οι βασικοί άξονες και οι επιμέρους στόχοι των επαφών, ο τρόπος επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των σχολείων καθώς και τα τελικά προϊόντα των δράσεων. Επίσης οι συντονιστές είχαν και μια πρώτη συζήτηση με τους Γάλλους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι καθηγητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος το οποίο στεγάζει δύο σχολεία με μακρά ιστορία. Πρόκειται για το Γενικό Λύκειο «Lycée Frémont» και το Επαγγελματικό Λύκειο «Lycée Les Rosiers».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η φιλόξενη διάθεση των διευθυντών και όλων των συναδέλφων και συναδελφισσών του γαλλικού σχολείου, η περιήγηση και η ξενάγηση στη βροχερή και ιδιαίτερα όμορφη Νορμανδία, καθώς και οι αναφορές στην ιστορία του τόπου γέμισαν τον χρόνο της προπαρασκευαστικής αυτής συνάντησης, φέρνοντας στην επιφάνεια αξίες που πάντα χαρακτηρίζουν τα προγράμματα Erasmus: την επικοινωνία, την αρμονική συνεργασία και την ανταλλαγή μεταξύ των σχολείων. Ευχή όλων, λοιπόν, είναι να δοθεί φέτος η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν δια ζώσης όλα όσα προγραμματίστηκαν.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.