Εορτασμός για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου (1973)

«Εδώ Πολυτεχνείο. Σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων»…

Στις 17 Νοεμβρίου 2021 η σχολική μας κοινότητα, όπως και κάθε εκπαιδευτική κοινότητα στη χώρα, τίμησε τους φοιτητές που εξεγέρθηκαν με ελευθεροφροσύνη και γενναιότητα, σαράντα οκτώ χρόνια πριν, ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, η οποία είχε επιβληθεί από το 1967 στον τόπο μας. Το επαίσχυντο εκείνο καθεστώς καταστρατηγούσε βάναυσα τα δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων και οδηγούσε τους αντικαθεστωτικούς σε τόπους εξορίας ή σε φυλακές – κολαστήρια! Στη σπουδάζουσα νεολαία, στους μαχητικούς πολίτες της Αθήνας και προπάντων στους νεκρούς ήρωες του Πολυτεχνείου κλίνει το γόνυ η Ελλάδα, αναγνωρίζοντας πόσο σημαντική ήταν η συμβολή τους στην ανατροπή της χούντας και στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. 

Η βιντεοταινία που ετοιμάστηκε από καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου μας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου ήταν, παράλληλα, ένα ιστορικό και καλλιτεχνικό αφιέρωμα στον μεγάλο Μαχητή και σύμβολο της αντιδικτατορικής πάλης, τον μουσουργό Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.



Οργάνωση εκδήλωσης (προβολής ιστορικού αφιερώματος στις σχολικές αίθουσες):

κκ. Ελένη Ευαγγελοπούλου, Άννα Καραγεωργίου, Φανή Παπαδοπούλου

Ανάγνωση κειμένων του αφιερώματος από τους μαθητές της Γ΄ τάξης:

Σμαράγδα Δαστερίδη, Αναστασία Ζατίδη, Χρήστο Θάνο, Φρειδερίκη Τιλκερίδου