Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η ΔΔΕ Ν. Πέλλας, σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, το 3ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και το ΕΚΦΕ Πέλλας, διοργάνωσαν στις 19 και 20 Μαΐου 2021 το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Το Φεστιβάλ, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με τη χρήση της εφαρμογής WebEx, αλλά μεταδόθηκε και live στο YouTube, με τη συμμετοχή πολλών σχολείων από όλη την Ελλάδα. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τον Δελιακίδη Δημήτρη, μαθητή της Γ τάξης. Ο Δημήτρης κατάφερε να υλοποιήσει και να μας παρουσιάσει έναν αυτοματισμό βασισμένο στην πλατφόρμα Arduino, με τον οποίο μπορεί κάποιος να ελέγχει και να ρυθμίζει τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας σε έναν χώρο. 

Η κατασκευή, μάλιστα, με τη χρήση της υπηρεσίας Blynk δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ελέγχει τη θερμοκρασία και την υγρασία από απόσταση, με τη χρήση ενός smartphone, πρακτικά από οποιοδήποτε σημείο της γης.

Αν και το φεστιβάλ δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, κατά γενική ομολογία, η κατασκευή και παρουσίαση του Δημήτρη ενθουσίασε όλους τους συμμετέχοντες.

Συγχαρητήρια,  Δημήτρη!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό απόσπασμα από το παρακάτω video του livestream που έγινε στο YouTube: