Στο βουνό των Κενταύρων και στους βράχους των Μετεώρων

Σε νέους προορισμούς και νέες διαδρομές ταξιδέψαμε φέτος οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου στα πλαίσια της τετραήμερης εκδρομής μας και γοητευτήκαμε από την άγρια ομορφιά του Πηλίου και τη μοναδικότητα των μοναστηριών των Μετεώρων. Έχοντας ως κέντρο εξορμήσεων τη Λάρισα, εξερευνήσαμε και γνωρίσαμε την πρώτη μέρα της εκδρομής την πόλη. Επισκεφτήκαμε το γραφικό Κάστρο, τον χώρο του Αρχαίου θεάτρου και ξεναγηθήκαμε στο «Διαχρονικό Μουσείο», ένα πολύ διαφορετικό, πολυθεματικό, σύγχρονο Μουσείο. 

Όμως εκείνο που μάγεψε τα μάτια μας τη δεύτερη μέρα της εκδρομής, ήταν το καταπράσινο βουνό των Κενταύρων. Αν και η ομίχλη κατά την άφιξή μας στη Μακρυνίτσα έκρυβε στην αρχή το ειδυλλιακό τοπίο, ο ενθουσιασμός μας κορυφώθηκε όταν ξαφνικά διαλύθηκε η ομίχλη και απολαύσαμε το πρωινό μας στο μαγευτικό τοπίο.

Στη συνέχεια απολαύσαμε τις βόλτες μας στην πανέμορφη παραλία του Βόλου και το βράδυ διασκεδάσαμε σε παραδοσιακή ταβέρνα με ζωντανή μουσική, κέφι και χορό!

Την επόμενη μέρα νιώσαμε δέος και έκσταση στη θέα των γιγάντιων βράχων των Μετεώρων με τα μοναστήρια σε κάποιες παρυφές τους. Στη συνέχεια, η επίσκεψη στην πρωτοποριακή, για την τεχνολογία της, πόλη των Τρικάλων και το γεύμα στα γραφικά ταβερνάκια της μας αποζημίωσαν για την κούραση της διαδρομής.

Τη μέρα της επιστροφής, την Κυριακή των Βαΐων, γνωρίσαμε καλύτερα τον αρχαίο πολιτισμό μας με την επίσκεψη στο Δίον και στο πλούσιο σε αρχαιολογικά εκθέματα μουσείο της περιοχής.

Ήταν μια εποικοδομητική εκδρομή, πλούσια σε εμπειρίες και διασκέδαση! Με τη συμβολή των συνοδών καθηγητών μας Αγιαννιτόπουλο Αλέξη, Βαλάση Νικόλαο, Βοϊβοντούδη Δήμητρα, Κομνίδου Ευστρατία  και Μόκαλη Μενεξιά επιστρέψαμε το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων στην πόλη μας για τις διακοπές του Πάσχα.

                                                        Από τη δημοσιογραφική ομάδα

                                                                       της Γ’ Τάξης.