Στο ποδήλατο λέμε ναι!!!!

Κατά το σχολικό έτος 2017-18, ομάδα μαθητών του προγράμματος Erasmus+ ασχολήθηκε με το ποδήλατο στην καθημερινή μας ζωή ως μεταφορικό μέσο. Σε μικρότερες ομάδες μελέτησαν και συζήτησαν για τα οφέλη του ποδηλάτου στην καθημερινή ζωή. Στηριζόμενοι σε όσα έμαθαν, δημιούργησαν αφίσες με τα οφέλη του ποδηλάτου για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα για τους μαθητές που το επιλέγουν ως μεταφορικό μέσο για να πάνε στο σχολείο. Από τα κοινά στοιχεία των αφισών τους, προέκυψε μια τελική σύνθεση που υπάρχει στους τοίχους του σχολείου για να ενθαρρύνει τους μαθητές να επιλέγουν αυτό το μέσο μετακίνησης. 

Κατά το 2o σχολικό έτος, 2018-19, του προγράμματος, οι μαθητές συνεχίζοντας τη μελέτη τους εμβάθυναν στα θέματα, του εξοπλισμού του ποδηλάτου και του ποδηλάτη και τον κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δημιούργησαν παρουσιάσεις, κουίζ και τέλος τον οδηγό του σωστού ποδηλάτη.

 

Τον Απρίλιο 2019, κατά την διεθνική συνάντηση των σχολείων του προγράμματος στην Αλεξανδρούπολη, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τον οδηγό στους εταίρους τους και να ελέγξουν τις γνώσεις τους παίζοντας το κουίζ που δημιούργησαν. Αργότερα πήραν τα ποδήλατά τους και ξεκίνησαν τον ποδηλατικό γύρο της πόλης ο οποίος ολοκληρώθηκε στο Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής για εφαρμογή των κανόνων ασφαλούς κυκλοφορίας με το ποδήλατο. Εκεί οι μαθητές κλήθηκαν να εφαρμόσουν τους κανόνες που έμαθαν. Και τα κατάφεραν αφού όλοι έφυγαν παίρνοντας το δίπλωμα του σωστού ποδηλάτη!!!