«Πορεία προς Deltamania»

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, Veni, Vidi, …Bici, του 2018-2019, οι μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτό χωρίστηκαν σε ομάδες και καθεμιά ανέλαβε από μία εργασία. Η δική μας ομάδα είχε ως στόχο να δημιουργήσει ένα διαδραστικό παιχνίδι με θέμα τον υδροβιότοπο του Δέλτα του Έβρου, χρησιμοποιώντας το λογισμικό «Scratch». 

Αρχικά, απαντήσαμε σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με το Δέλτα του Έβρου. Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης του υδροβιότοπου, όπου τα μέλη της δικής μας ομάδας, αλλά και των υπολοίπων, ξεναγηθήκαμε, ενημερωθήκαμε για τα θέματα που μας είχαν απασχολήσει και κρατήσαμε σημειώσεις, οι οποίες μας βοήθησαν στις επόμενες δραστηριότητες που είχαμε κληθεί να υλοποιήσουμε.

Στηριζόμενοι, λοιπόν, τόσο στο ερωτηματολόγιο όσο και στις πληροφορίες που αντλήσαμε από την επίσκεψή μας, εργαστήκαμε ως εξής:

  • Συντάξαμε τις ερωτήσεις του κουίζ.
  • Πήραμε από κοινού αποφάσεις για τη μορφή του παιχνιδιού, των χαρακτήρων και γενικά για το σύστημα διεπαφής με το χρήστη (User Interface).
  • Αναζητήσαμε και επεξεργαστήκαμε εικόνες.
  • Διδαχτήκαμε τις βασικές δομές προγραμματισμού του Scratch.

Στη συνέχεια, χωριστήκαμε σε ομάδες, καθεμιά από τις οποίες υλοποίησε ένα κομμάτι της εφαρμογής μας.

Έτσι, δημιουργήσαμε το παιχνίδι «Deltamania» με τη βοήθεια, βέβαια, των καθηγητριών μας, της κυρίας Σταθάκη και της κυρίας Μάργου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τέλος, στις 4 Απριλίου 2019, κατά την επίσκεψη των φίλων μας από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία, είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την εφαρμογή μας, καθώς είχε προηγηθεί επίσκεψη στο Δέλτα του Έβρου! Οι επισκέπτες μας έλεγξαν τις γνώσεις τους σχετικά με τον υδροβιότοπο και διασκέδασαν!

Ευχαριστούμε τον Φορέα Διαχείρισης για την παροχή ενημερωτικού υλικού και φωτογραφιών, καθώς επίσης και την κ. Τσαταλμπασίδου για τη συμβολή της στη  δημιουργία της γαλλικής έκδοσης του Deltamania!

Μυρτώ Μούσσου


Μέλη της ομάδας:

  1. Ναλμπάντη Δέσποινα , Β2
  2. Μόκαλη Γεωργία, Β3
  3. Μαντέλος Χρήστος, Γ1
  4. Λιγούδης Πασχάλης, Γ2
  5. Μούσσου Μυρτώ, Γ3
  6. Τσαβδαρλή Μαρία, Γ4
  7. Τσάτσου Μαριλένα, Γ4
  8. Παπαναστασίου Νικόλας, Γ4
  9. Τσίλια Γαλήνη, Γ5
  10. Τσώνη Μαρία, Γ5
  11. Χαρμανίδη Χριστίνα, Γ5
  12. Χότζα Σιμέλα, Γ5

Deltamania στα ελληνικά!

Deltamania en Français!