3ος Πανέβριος Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας

Φέτος, για ακόμη μία χρονιά το σχολείο μας έδωσε το «παρών» στον τρίτο Διαγωνισμό Γλώσσας και Ορθογραφίας, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση-πρόκληση του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Έβρου και του Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων, κ. Κόκορη, για την τόνωση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την ελληνική γλώσσα. 43 μαθητές και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου προετοιμάστηκαν για την πρώτη φάση του διαγωνισμού από τις υπεύθυνες καθηγήτριες, κκ. Βοϊβοντούδη Δήμητρα και Κουτρούλα Ελένη (υπογράφουσα του άρθρου).

Στις 13 Φεβρουαρίου, ημέρα Τρίτη, μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η Α΄ Φάση του Τρίτου Πανέβριου Διαγωνισμού Γλώσσας & Ορθογραφίας. Οι συμμετέχοντες μαθητές ανασύνταξαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν μια γενναία μάχη υπέρ της ορθής χρήσης της γλώσσας μας. Πάλεψαν με την ποικιλία των ι/η/υ/οι/ει και υι, συνέθεσαν λέξεις ή επινόησαν με ευφάνταστο τρόπο δικές τους, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στη σύνθεση και στην παραγωγή και επέλεξαν τις πιο δόκιμες σημασιολογικά λέξεις, για να συμπληρώσουν προτάσεις, μέσω της γλωσσικής και κοινωνικής τους εμπειρίας. Στο τέλος της δοκιμασίας τους περίμενε η βεβαίωση συμμετοχής τους και το απαραίτητο γλύκισμα, ως τονωτικό της εντατικής πνευματικής προσπάθειας που κατέβαλαν.

Ευχαριστούμε θερμά τις επιτηρήτριες του διαγωνισμού, κκ. Ευαγγελοπούλου Ε. Μητροπούλου Αικ. και Σταθάκη Μ., που προσφέρθηκαν εθελοντικά να συνδράμουν στην υλοποίηση της Α΄ Φάσης του διαγωνισμού.

Στις τρεις πρώτες θέσεις διακρίθηκαν οι μαθήτριες Παλλίδου Ραφαηλία (Β4), Χατζηευαγγέλου Κυριακή (Γ3) και Τσαβδαρλή Μαρία (Β4). Τις επόμενες τρεις θέσεις κατέλαβαν η Φουντουκίδη Χρύσα (Γ5), η Μπαμπαχμίδη Αναστασία (Β4) και η Τσάτσου Μαρία-Ελένη (Β4).

(Κουράγιο, αγόρια! Η γλώσσα δεν είναι μόνο γένους θηλυκού!)

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΚΑΙ … ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΖΙ!

Οι τρεις μαθήτριες που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες επιδόσεις στην Α΄ Φάση θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στη Β΄ και απαιτητικότερη Φάση του Διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Μαρτίου και ώρα 12.00 στο 1ο Γυμνάσιο της Ορεστιάδας.

Τις ευχόμαστε ολόψυχα «ΕΥ ΤΥΧΕΙΝ».

Δείτε επίσης την κατάσταση συμμετεχόντωντα θέματα και τις απαντήσεις της Α΄ Φάσης του Διαγωνισμού, καθώς επίσης και το σχετικό βίντεο.

Κουτρούλα Ελένη