Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση 2017

Στα γιορτινά του «ντυμένο» το Σχολείο μας και με μια σειρά από δράσεις στις 22 Δεκεμβρίου  προ-ετοιμάστηκε, ώστε να υποδεχτεί  τα Χριστούγεννα, αλλά και το νέο έτος…

Οι μαθητές μας εκκλησιάστηκαν νωρίς το πρωί και στη συνέχεια στο αίθριο του σχολικού κτηρίου, γύρω  από μεγάλο  χριστουγεννιάτικο τραπέζι,  γεύτηκαν εδέσματα, τα οποία είχαν ετοιμάσει οι ίδιοι και οι γονείς τους χάριν της ημέρας! Ακολούθησε μέσα σε κλίμα ευφορίας και …αδημονίας  η καθιερωμένη κλήρωση δωρολαχνών με  την εποπτεία της Διεύθυνσης και του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου. Οι λαχνοί είχαν πωληθεί τις προηγούμενες ημέρες από τους μαθητές και με τα  σχετικά έσοδα θα καλυφθεί μέρος των εξόδων για τις  επικείμενες σχολικές εκδρομές.

Η ίδια ατμόσφαιρα ευφορίας επικράτησε και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική καλλιτεχνική εκδήλωση του Γυμνασίου ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Παρουσιάστηκαν, με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών μέσων παρουσίασης, χριστουγεννιάτικα έθιμα της πατρίδας μας και διαβάστηκαν λογοτεχνικά κείμενα σχετικά με το ιερό πνεύμα των γιορτών. Η εκδήλωση ντύθηκε μελωδικά από τα τραγούδια της χορωδίας και της ορχήστρας μας και διανθίστηκε με ένα μοντέρνο χορευτικό δρώμενο, που εκτέλεσαν άψογα μαθήτριες της Γ΄ Τάξης. Η «Ομάδα Ποδηλάτου» παρουσίασε ένα βίντεο, για  να προβάλει τη χριστουγεννιάτικη εικόνα της πόλης μας, όπως η ίδια την αποτύπωσε περιηγούμενη με τα ποδήλατα και μέσα από τον φωτογραφικό της φακό! Ξεχωριστή στιγμή της γιορτής ήταν το χριστουγεννιάτικο θεατρικό μας έργο, «Το αγοράκι με τους αναπτήρες», μια θεατρική διασκευή εμπνευσμένη από το γνωστό παραμύθι του Άντερσεν, με μηνύματα για την ανθρωπιά και τη φιλία, αλλά και την ανάγκη για πάταξη μιας σύγχρονης μάστιγας, όπως είναι το κάπνισμα στην εφηβική ηλικία…Οι ηθοποιοί – μαθητές, απολαυστικοί στους ρόλους τους, «δίδαξαν» ήθος, συγκίνησαν με τις ερμηνείες τους και ενθουσίασαν το ακροατήριο, καλώντας το να τραγουδήσει τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, για τα υποδεχτεί το νέο έτος!

Κάθε χρονιά και μια καινούρια αρχή για τους στόχους και τα όνειρά μας!

Ας είναι τα φετινά Χριστούγεννα αφετηρία αγάπης και ειρήνης
για τον μικρόκοσμό μας, αλλά και για το παγκόσμιο στερέωμα!

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων- Κηδεμόνων για τη συνεισφορά του στην ετοιμασία του χριστουγεννιάτικου συμποσίου, καθώς και όλους τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι με προθυμία και  πνεύμα προσφοράς ετοίμασαν τις γευστικές λιχουδιές για τα παιδιά! Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε και στους  τοπικούς επιχειρηματίες, που μας προσέφεραν τα δώρα για τη χριστουγεννιάτικη κλήρωση!

Συγχαρητήρια στους συντελεστές, μαθητές και καθηγητές,  όλων των δράσεων της Ημέρας!

Χρόνια πολλά!

  • Διεύθυνση χορωδίας- ορχήστρας: κ. Βαρβάρα Καραμιχάλη
  • Συγγραφή θεατρικού κειμένου& θεατρική διδασκαλία: κ. Νικόλαος Βαλάσης
  • Επιμέλεια ηλεκτρονικής παρουσίασης, κειμένων & χορευτικών: κ. Αλέξης Αγιαννιτόπουλος
  • Στολισμός χώρων: κ. Αλέξης Αγιαννιτόπουλος, κ. Κων/να Μαρουλίδου
  • Ηθοποιοί χριστουγεννιάτικου θεατρικού έργου: Νικολέτα Γεμενετζή (Γ1), Σαράντης Κορομηνάς (Α3), Γιάννης Μπαλτάνογλου( Γ4), Δημήτρης Ντελής(Γ5), Χρήστος Φραγκάκης ( Γ5) & αφηγήτρια η Δάφνη Κουκουρίδου(Γ3)
  • Μέλη χορευτικού:  Ευαγγελία Ζαφειροπούλου (Γ2),   Αναστασία Καμπάνταη(Γ2),  Ειρήνη Μαρκίδη(Γ3),  Κυριακή Χατζηευαγγέλου(Γ3)
  • Χορωδία – Ορχήστρα: Αγγελίδη Τίφανυ, Βλασίου Ιωάννης( κιθάρα), Γρηγοριάδη Σοφία, Δελίδη Μαντώ, Καρζής Εφραίμ, Καρπούζη Μυρτώ, Κορομηνάς Σαράντης, Κουκουρίδου Δάφνη, Μακρής Παναγιώτης(κιθάρα), Μπαμπάκα Αγγελική, Μπέγκα Πάουλα, Ναλμπάντη Δέσποινα, Παπαχρήστου Κων/να, Πένιου Ανδριάνα, Σγουρομάλλη Ευαγγελία, Τσαλκάνη Ζωή, Τσιρτσίδης Αναστάσης (βιολί), Τσορμπατζούδη Σοφία, Τσουλουβή Βάσια, Χατζηκωνσταντίνου Δέσποινα.
  • Επιμέλεια ηλεκτρονικών παρουσιάσεων & ανάγνωση κειμένων: Οι μαθήτριες  Αγγελική Μπαμπάκα, Ευαγγελία Σγουρομάλλη,  Ζωή Τσαλκάνη, Δέσποινα Χατζηκωνσταντίνου.