4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 – Θεματικός άξονας: «Αθλούμαι- χαράΖΩ το μέλλον»…

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, ημέρα επίσημα πλέον αφιερωμένη στον σχολικό αθλητισμό, γέμισε και εφέτος με αθλητικές δράσεις, αλλά και, όπως ήταν αναμενόμενο, με χαρά, ενθουσιασμό, παλμό, κίνηση, άμιλλα και συνεργασία! Ο θεματικός άξονας της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, άλλωστε, ήταν : «Αθλούμαι- χαράΖΩ το μέλλον». Η άθληση για τα νεαρά άτομα είναι πρωτίστως χαρά και ψυχαγωγία, αλλά παράλληλα βάζει τα θεμέλια για τη μελλοντική σωματική και ψυχική υγεία τους. Οι μαθητές του Γυμνασίου μας δοκιμάστηκαν στους αθλητικούς στίβους! Οι μαθητές μας συνεργάστηκαν, έπαιξαν και χάρηκαν! Οι μαθητές μας έθεσαν τις βάσεις για ένα μέλλον με υγεία  και ευεξία!

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Εναρκτήρια Πανελλήνια δράση
Όπως όριζε η υπουργική απόφαση για όλα τα σχολεία της χώρας, οι μαθητές μας με μπάλα πετοσφαίρισης αντάλλασσαν πάσες με στόχο να μην πέσει η μπάλα στο έδαφος, ενώ παράλληλα μετρούσαν τις επιτυχημένες προσπάθειες.

Εργαστήρι αναγραφής συνθημάτων για την άθληση
Για τις φανέλες των ποδηλατών μας, οι οποίοι έκαναν γι΄ άλλη μια χρονιά οργανωμένη ποδηλατοβόλτα στην πόλη, οι μαθητές έγραψαν συνθήματα σε ειδικά υφάσματα με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Ελένης Κουτρούλα.

Ποδηλασία στον ποδηλατόδρομο της πόλης

Αθλοπαιδιές & αγωνίσματα στίβου στο στάδιο της πόλης «Φώτης Κοσμάς» με συναθλητές τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Αλεξ/πολης, με κριτές τα μέλη του Συνδέσμου Κριτών Αλεξ/πολης και με κύριους διοργανωτές τον διευθυντή μας κ. Βαλάση και τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κκ. Κανταρίδη και Αγιαννιτόπουλο.

Οι μαθητές μας έγραψαν για την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού:

Κυριακή Νάσου(τμήμα Γ2): Τη  Δευτέρα  2 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων η 4η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού. Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε ποικίλες δραστηριότητες με σκοπό να παροτρύνει τους μαθητές και τις μαθήτριες να ασκηθούν αθλητικά. Μία από τις δράσεις μας αποτέλεσε η περιήγηση των μαθητών στην Αλεξανδρούπολη με τα ποδήλατά τους. Η δράση αυτή είχε ως αφετηρία το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και για τερματισμό της το στάδιο της πόλης «Φώτης Κοσμάς», όπου και συνεχίστηκε δημιουργικά η μέρα μας. Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Βαλάσης διεύθυνε τη δράση της ποδηλασίας,  «χαράζοντας» με το δικό του ποδήλατο τους δρόμους  που οι μαθητές έπρεπε να ακολουθήσουν. Αρχικά, διασχίσαμε τις γύρω από το Γυμνάσιο περιοχές και καταλήξαμε στο 1ο και στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, όπου χαιρετίσαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες και συζητήσαμε για την Ημέρα Αθλητισμού. Στη συνέχεια, αφού διαβήκαμε τον κεντρικό καθοδικό δρόμο της πόλης, καταλήξαμε στο Δημαρχείο, απαθανατίσαμε φωτογραφικά  «τη στιγμή» και χαιρετίσαμε τους περαστικούς. Το γεγονός ότι είχαμε διάφορα συνθήματα γραμμένα επάνω μας υπέρ του αθλητισμού καθιστά τη δράση αυτή χαραγμένη στη μνήμη μου. Τέλος, φθάσαμε στο στάδιο της πόλης, όπου  συναντήσαμε τους υπόλοιπους μαθητές του Σχολείου. Περάσαμε όλοι πολύ δημιουργικά  τον χρόνο μας και ευχαριστούμε τους καθηγητές μας για τη συμβολή τους σε αυτό το γεγονός.

Μαρία Βαδικόλια( Β1):  Στο πλαίσιο της  Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, η οποία καθιερώθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης, στις 2 Οκτωβρίου 2017, οι διδακτικές ώρες αντικαταστάθηκαν με αθλητικές δράσεις. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλήματα ομαδικά ή κλασικά ατομικά. Οι συγκεκριμένες αθλητικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο εθνικό στάδιο της πόλης «Φώτης Κοσμάς». Σημασία δεν είχε η νίκη, αλλά η συμμετοχή στους αγώνες και η γνωριμία με τα αθλήματα! Με αυτόν τον τρόπο μάς δόθηκε η ευκαιρία να βιώσουμε το αθλητικό ιδεώδες.  Από γενιά σε γενιά είναι φανερό πως περνά η αγάπη των αρχαίων Ελλήνων για τον αθλητισμό και αυτή η αγάπη αναπτύσσεται μέσα μας μέχρι και σήμερα. Ας μην ξεχνούμε, άλλωστε: «Νοῦς ὑγιὴς ἐν σώματι ὑγιεῖ»!


Εργαστήρι αναγραφής συνθημάτων για την άθληση

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εργαστήριο αναγραφής συνθημάτων
για τους ποδηλάτες:
Ονοματεπώνυμο συμμετεχόντων
Β2 Λιγούδης Πασχάλης

Β4 Μπογιάννης Γιώργος

Β5

Ράπτης Ματθαίος
Ρέτσι Μαριέτα
Σαπουντζής Χαράλαμπος
Σπυριδάκη Μαρία
Στρατούδη Μαρία
Τσαλκάνη Ζωή
Τσερκέζη Μαρία
Τσίλια Γαλήνη
Τσώνη Μαίη
Φουντουκίδης Βαγγέλης
Χαρμανίδη Χριστίνα
Χατζηκωνσταντίνου Δέσποινα
Χότζα Σιμέλα

Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Κουτρούλα Ελένη

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ – ΜΗΝΥΜΑΤΑ

 1. Τρέξε χαλαρά… + ζήσε «δυνατά»!
 2. Βicycle and recycle!
 3. Άθληση = Χαρά!!!
 4. ΠΟΔΗΛΑΤΡΕΣ
 5. BICI & ΦΥΣΗ!
 6. Αθλούμαι για τον εαυτό μου!
 7. Αθλούμαι, άρα υπάρχω!
 8. Ναι στη χαρά της άθλησης!
 9. Κόκκινη κάρτα στην καθιστική ζωή!
 10. Μια βόλτα την ημέρα +   τον γιατρό τον κάνει πέρα!
 11. Ι  ποδήλατο!
 12. Ρόδα είναι και γυρίζει!
 13. Η ζωή θέλει πηδάλι!
 14. Άθληση για όλους!

Αθλοπαιδιές & αγωνίσματα στίβου στο στάδιο της πόλης «Φώτης Κοσμάς»

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ
Αγώνισμα Κατάταξη
 1η θέση  2η θέση  3η θέση
  1200μ. αγοριών  Τζιντζής (Γ5)  Θεοδωρίδης  Χατζηλίδης  (Γ3)
 1200μ. κοριτσιών  Μανούση (Α2)  Γιώτη (Γ2)  Παναγιωτίδη (Β3)
 400μ. αγοριών  Τζιντζής (Γ5)  Μόσχου (Β3)  Χατζόπουλος
 400μ. κοριτσιών  Βαδικόλια (Β1)  Χατζηευαγγέλου(Γ3)  Νάσου(Γ2)
 100μ. αγοριών  Θεοδωρίδης  Τσελεμπάκης (Α3)  Θεολογίδης
 100μ. κοριτσιών  Πανταζίδου (Γ3)  Αποστόλα ( Β1)  Ανδρεάδη(Γ1)
 Άλμα σε μήκος κοριτσιών  Βαδικόλια(Β1)  Αποστόλα (Β1)  Κισσοπούλου
 Μπαλάκι αγοριών  Ατζανός  (Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξ/πολης)  Ντελλής(Γ5)  Παλαβουζόπουλος (Γ4)
 Μπαλάκι κοριτσιών  Καραμπάτσου (Α1)  Τσώνη (Α2)  Μόκαλη (Α3)

Ευχαριστούμε θερμά το Τοπικό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Αλεξ/πολης για την  πολύτιμη εθελοντική προσφορά του στην ιατρική κάλυψη των αγώνων στο στάδιο της πόλης, τον Σύνδεσμο Κριτών Αλεξ/πολης για το έργο και τη συμβολή τους στη διοργάνωση των αθλητικών μας δράσεων, καθώς και τον άοκνο συνταξιούχο συνάδελφό μας κ. Ιωάννη Μπαρμπαγιάννη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και πρώην υποδιευθυντή του Γυμνασίου μας, χωρίς τη βοήθεια και την εμπειρία του οποίου δε θα είχαν πραγματωθεί με τόση επιτυχία οι αθλητικοί αγώνες μας!

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους συν-αθλητές τους από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και το Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξ/πολης στα αγωνίσματα στίβου, σε όλους όσοι μετείχαν στις ποικίλες δραστηριότητες του Γυμνασίου, καθώς και στους καθηγητές του Σχολείου μας, οι οποίοι συνέδραμαν στην υλοποίηση του προγράμματος της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού!