2ος Πανέβριος Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας

Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε ο Πανέβριος Διαγωνισμός Γλώσσας & Ορθογραφίας και το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση – πρόκληση αυτή. 37 μαθητές προετοιμάστηκαν για την πρώτη φάση του διαγωνισμού με υπεύθυνες καθηγήτριες την υπογράφουσα και την κ. Βοϊβοντούδη Δήμητρα.


Η πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, την Πέμπτη, στις 23 Μαρτίου 2017, αμέσως μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου. Οι 37 συμμετέχοντες μαθητές των τριών τάξεων πάλεψαν γενναία με την ποικιλία των ι / η / υ / οι / ει / υι, συνέθεσαν λέξεις ή επινόησαν καινούριες σύνθετες, ανέσυραν γνώσεις λησμονημένες, θυμήθηκαν γραμματικούς κανόνες, προβληματίστηκαν με την απόδοση ξένων λέξεων στα ελληνικά, σκόνταψαν στα συνώνυμα και θριάμβευσαν στις ασκήσεις τονισμού.

Στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού, που διοργανώθηκε από το 2ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου, συμμετείχαν 3 μαθήτριες: η Βλαχοπούλου Άννα (Γ΄ τάξη), η Παλλίδου Ραφαηλία (Α΄ τάξη) και η Μπαμπαχμίδη Αναστασία (Α΄ τάξη), η οποία επιστρατεύτηκε τελευταία στιγμή αντικαθιστώντας τον Μελένιο Μιχάλη (Β΄ τάξη) που ήταν άρρωστος.
Και οι τρεις μαθήτριες με τις οικογένειές τους ταξίδεψαν ως το Διδυμότειχο, ακόνισαν τις πένες τους και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με αντίπαλο το άγχος. Η Άννα κατέλαβε την 4η θέση και η Ραφαηλία την 10η ανάμεσα σε 42 άξιους αντιπάλους, που διακρίθηκαν στην Α΄ φάση κερδίζοντας τις πρώτες θέσεις στα σχολεία τους.

Στην Αναστασία ειδικά και στην οικογένειά της χρειάζεται να απονεμηθεί ειδικό βραβείο ψυχραιμίας και ετοιμότητας. Μέσα σε μισή ώρα από τότε που πληροφορήθηκε το δικαίωμα συμμετοχής της, ταξίδευε προς το Διδυμότειχο, για να διαγωνιστεί.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας!

Το τέλος του Διαγωνισμού Γλώσσας & Ορθογραφίας είναι μονάχα το ξεκίνημα ενός ταξιδιού στον κόσμο της γλώσσας μας. Τι λέτε; Συνοδοιπόροι;

κ. Κουτρούλα Ελένη