Η εκδρομή της  Γ΄ τάξης στα Ιωάννινα (9 – 12/4/2014 )

Τον Απρίλιο του 2014 οι μαθητές της Γ΄ Τάξης, συνοδεία τεσσάρων καθηγητών, πραγματοποιήσαμε τετραήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα. Ακολουθήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα. Στον δρόμο για τα Ιωάννινα δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε το γραφικό Μέτσοβο και έτσι κάναμε μια ολιγόωρη στάση, για να επισκεφθούμε την Πινακοθήκη του Αβέρωφ. Αφού «γεμίσαμε τις μπαταρίες μας» με ένα καλό φαγητό στα μετσοβίτικα εστιατόρια, συνεχίσαμε το ταξίδι για την πρωτεύουσα της Ηπείρου, όπου το πρώτο βράδυ ψυχαγωγηθήκαμε σε ένα κέντρο διασκέδασης.

Την επόμενη μέρα επισκεφθήκαμε το Μουσείο Βρέλλη και εντυπωσιαστήκαμε από τα κέρινα ομοιώματα, που λίγο διέφεραν από αληθινούς ανθρώπους!!! Ξεναγηθήκαμε ακόμη στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, γεγονός που μας εφοδίασε με σημαντικές γνώσεις, καθώς ενημερωθήκαμε για τον ακμάζοντα αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της περιοχής και τη σημασία της Ηπείρου στην αρχαιότητα. Ακολούθως επισκεφθήκαμε το κάστρο των Ιωαννίνων υπό δυνατή βροχή, η οποία τελικά αποτέλεσε την αιτία να γυρίσουμε νωρίτερα στο ξενοδοχείο, για να συνεχίσουμε την εξόρμησή μας σε ένα κέντρο ρεμπέτικου τραγουδιού το ίδιο βράδυ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την τρίτη ημέρα το πρόγραμμα ήταν πιο εντατικό αλλά πιο ενδιαφέρον. Αρχικά περιηγηθήκαμε στο σπήλαιο του Περάματος με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αργότερα επισκεφθήκαμε τα Ζαγοροχώρια, το Μονοδένδρι και τη Χαράδρα του Βίκου, όπου η θέα έκοβε την ανάσα! Η επαφή με τη φύση και τον καθαρό αέρα ήταν αναζωογονητική, μάς έδωσε ενέργεια να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας και να το ολοκληρώσουμε με την επίσκεψη στο νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας. Εκεί επισκεφθήκαμε το Μουσείο Προεπαναστατικής Περιόδου στη Μονή Παντελεήμονα, όπου μάλιστα δολοφονήθηκε ο Αλή Πασάς. Στο νησί δεν ήταν λίγοι οι τολμηροί που δοκίμασαν βατραχοπόδαρα στα παραδοσιακά ταβερνάκια!

 Την Κυριακή, 12 Απριλίου, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής με μια στάση στη Σιάτιστα, κοντά στην Κοζάνη. Εκεί ξεναγηθήκαμε στο παλαιότερο αρχοντικό της πόλης, ενώ είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Παλαιοντολογική Συλλογή του Τραμπαντζείου Γυμνασίου. Κάπως έτσι έφτασε στο τέλος της η εκδρομή στα Ιωάννινα, η οποία θα μείνει σίγουρα χαραγμένη στις μνήμες όλων των παιδιών!

Οι τελειόφοιτοι Άρης Σουλτανίδης, Γιώργος Σπυριδάκης

Συνοδοί καθηγητές: κ. Βαλάσης, κ.Αγιαννιτόπουλος, κ. Βοϊβοντούδη, κ. Κυριάδου, κ. Πατρικίου