Κάλεσμα προς τους γονείς των μαθητών

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης  σας  καλούν  να πάρετε μέρος στις αθλητικές δράσεις που θα υλοποιηθούν στο Σχολείο μας τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2016,  στα πλαίσια της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Ας κάνουμε πράξη το σύνθημα της Ημέρας: «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης ή τον φόβο της αποτυχίας. Όλοι έχουν δικαίωμα στην άθληση»!

Ακολουθεί το συνοπτικό πρόγραμμα των δράσεων της  Ημέρας:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ  ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (3/10/2016)

8.30 πμ. : Πρωινή συγκέντρωση/ προσευχή

8.45 πμ. : Χαιρετισμός  κ. Διευθυντή προς τον  Πρόεδρο του Συλλόγου Α.μ.Ε.Α Αλεξ/πολης και παράδοση των συγκεντρωμένων  προς ανακύκλωση  πλαστικών πωμάτων στα πλαίσια εκστρατείας ανακύκλωσης και παράλληλης οικονομικής ενίσχυσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Σύντομος χαιρετισμός του κ. Προέδρου.

9.00 πμ.- 9.30 πμ. : Προβολή ψηφιακού υλικού, σχετικού με το μήνυμα της Ημέρας μέσα στις σχολικές αίθουσες. Συζήτηση για τα οφέλη της άσκησης- άθλησης/ συμπλήρωση σχετικών ερωτηματολογίων.

9.45 πμ.- 10.30 πμ. : Αθλοπαιδιές στον αύλειο χώρο (ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση , πετοσφαίριση)

10.30 πμ.  -12.00: Παράλληλες δράσεις εντός και εκτός του σχολικού χώρου, όπως:

Ποδηλατοβόλτα  μιας ομάδας ποδηλατών μαθητών και καθηγητών στον ποδηλατόδρομο της πόλης.

– Παιχνίδια: Διελκυστίνδα, σκοινάκι, ξυλορακέτες.

Εικαστικές δράσεις από μικτές ομάδες μαθητών μας  και μαθητών του Ειδικού Σχολείου Αλεξ/πολης.  Αναγραφή  των συνθημάτων/ μηνυμάτων της ημέρας σε μπαλόνια.

-12.00 πμ. : Εκκίνηση του «δρόμου υγείας» ( 1.000 μ.  με τρέξιμο ή  περπάτημα) στους δρόμους της συνοικίας με τη συμμετοχή μαθητών,  γονέων και καθηγητών. Δρώμενο  από μαθητές  με  τα συνθήματα της Ημέρας.

12.45μμ. – 13. 30 μμ.: Παρουσίαση μοντέρνου χορού από Σχολικές  Ομάδες Χορού με τη συνδρομή μιας τοπικής Ακαδημίας Χορού.  Λήξη των δράσεων της Ημέρας με παραδοσιακούς χορούς .